Un regim de slăbire trebuie să diminueze nivelul de insulină din organism, responsabil de celulele adipoase. În caz contrar, acestea încep să se multiplice din nou după întreruperea dietei, afirmă oamenii de ştiinţă
Dieta bazată pe proteine, cu un indice glicemic mic, carne slabă şi grăsimi sănătoase pare să fie metoda sigură de a slăbi fără a te mai îngrăşa după aceea, informează "The Independent". Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Copenhaga, majoritatea curelor stimulează organismul doar să piardă în greutate, iar după o perioadă corpul asimilează destul de repede kilogramele pierdute. "Pentru ca acest lucru să fie evitat sau prevenit, un regim de slăbire trebuie să diminueaze nivelul de insulină din organism, responsabil de celulele adipoase, deoarece, odată întreruptă dieta, acestea încep să se multiplice din nou", explică prof. Arne Astrup, autoarea studiului.
Specialistul completează că un alt principiu esenţial pentru ca un regim să aibă succes este scăderea glicemiei. "Glicemia este cantitatea de zahăr din sânge, responsabilă cu energia organismului. Dulciurile sunt sursa excelentă de energie, dar ele trebuie mâncate ocazional, dacă dorim să scăpăm de excesul de kilograme şi să ne menţinem greutatea", precizează cercetătorul. Pâinea din germeni de cereale, smochinele, piersicile, rodiile, seminţele de floarea-soarelui, de in, de susan sau mac, gutuile, morcovul, portocalele, mandarinele, clementinele, merele şi perele sunt alimentele care oferă corpului energia necesară, deşi au un indice glicemic mic. Un alt plus al acestor alimente este că au capacitatea de a oferi rapid senzaţia de saţietate, permiţând scăderea în greutate, fără a da peste cap metabolismul.
Strugurii şi pepenii, interzişi
"Strugurii, kiwi-ul sau pepenii galbeni trebuie evitaţi, deoarece sunt bogaţi în zahăr, deci au un indice glicemic ridicat. Deşi pa