• Potrivit actelor intocmite in momentul in care s-au prelevat probele, vanzatorul de carnati din carne de cal se numeste Alexandru Burdus, iar inspectorii sanitar-veterinari il cauta pentru a identifica provenienta produselor oferite la vanzare
Persoana care a vandut carnati din carne de cal la "Targul de produse traditionale" nu poate fi gasit. Societatea ale carei etichete erau pe produsele vandute in Piata Pacurari neaga ca ar fi produs carnati afumati din cal, iar vanzatorul este de negasit. "Am luat legatura cu societatea Marilen SA, care este din Covasna, iar ei spun ca nu au mai trimis produse la Iasi de mai bine de sase luni. Firma sustine ca vanzatorul de la Iasi nu are nici o legatura cu ei si ca le-a folosit fara drept etichetele", a declarat Gabriel Ciobanu, purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).
Potrivit actelor intocmite in momentul in care s-au prelevat probele, vanzatorul de carnati din carne de cal se numeste Alexandru Burdus, iar inspectorii sanitar-veterinari il cauta pentru a identifica provenienta produselor oferite la vanzare. "Nu sunt multe abatoare in tara avizate pentru sacrificarea cailor si, daca produsele nu sunt de la Marilen SA, trebuie sa vedem de unde provin", a adaugat Gabriel Ciobanu.
Reamintim ca la sfarsitul lunii noiembrie unul dintre inspectorii sanitar-veterinari a prelevat mai multe probe de pastrama de oaie si carnati afumati oferite la vanzare in "Targul de produse traditionale", amenajat in Piata Pacurari. Conform actelor incheiate in momentul prelevarii probelor, produsele oferite la vanzare ca fiind traditionale romanesti proveneau de la firma Marilen SA, din Covasna. Probele au fost supuse testelor de laborator, iar specialistii DSVSA au vizat analiza organoleptica, bacteriologica si pentru determinarea de specie. Proba de carnati afumat