Dulciurile naturale cu miere, lapte şi zahăr pot fi făcute cadou sau puse pe bradul de Crăciun. Mere coapte caramelizate sau turtă dulce, făcute ca la mama acasă, au lăsat gura apă orădenilor care au vizitat târgul de produse tradiţionale.
Producătorii de dulciuri eco au venit astăzi la târg la Oradea, cu bunătăţi care atrag atenţia atât prin aspectul colorat, gustul bun, dar mai ales prin compoziţia naturală. Anul acesta, portocalele, ciocolata tradiţională sau bomboanele, primite de fiecare copil de Moş Nicolae, au fost înlocuite cu dulciurile eco. Nuga, mere caramelizate, bezele, turtă dulce şi bastonaşe din zahăr, toate din produse sută la sută naturale, sunt preferatele părinţilor pentru noaptea de 5 decembrie.
Click aici pentru fotogalerie de la tîrgul de dulciuri eco
Flavia Mureşan a decis ca anul acesta să îi facă fiului său un cadou deosebit de Moş Nicolae. „Am auzit de la o prietenă că se organizează un târg cu dulciuri naturale şi am zis că nu pot să îl ratez”, a spus Flavia Mureşan. Pentru că cei mici sunt tot mai pretenţionşi când vine vorba de cadouri, producătorii au grijă ca ambalajul folosit să fie unul inedit şi cât se poate de colorat.
„Noi încercăm să promovăm calitatea şi sănătatea. În preajma sărbătorilor, cele mai multe cadouri constă în dulciuri. Din acest motiv, noi le oferim părinţilor, şi nu numai, o alternativă sănătoasă pentru copiii lor”, a explicat Dorel Dărăban, unul dintre producătorii de dulciuri eco.
Fiecare orădean care a trecut pe lângă standul cu bunătăţi s-a oprit, chiar şi pentru un minut, să admire „capodopere din zahăr ars” sau turte dulci cu siropuri naturale. După cum spun şi producătorii, mierea reprezintă ingredientul principal, care conferă produsului un gust de sărbătoare. „Sunt produse sută la sută naturale, numai bune pentru copii. Cele mai multe con