Moaştele Sfântului au fost aduse în ţară de însuşi Mihai Viteazu. Anul trecut, ocrotitorul copiilor a vindecat o femeie bolnavă de cancer. Sursa: IONUŢ FANTAZIU
1 /.
În noaptea de 5 spre 6 decembrie, toate ghetele şi ghetuţele vor sta la uşă, curăţate, aranjate. Cine a fost cuminte primeşte cadouri, cine a fost rău, o nuieluşă.
Separat, în această zi, circa 815.000 de români care poartă numele Nicolae sau derivate ale acestuia vor sărbători pe 6 decembrie: peste 530.000 sunt bărbaţi şi mai bine de 285.000 femei.
Însă cea mai mare sărbătoare a Sfântului Nicolae din România va fi la Kilometrul 0 al Capitalei, la Biserica "Sfântul Gheorghe Nou". Puţini ştiu că aici sunt moaştele Sfântului Nicolae, care au fost aduse de voievodul Mihai Viteazul. "Izvoarele istorice spun că acest lucru s-a întâmplat pe la 1599. Cronicarul Radu Greceanu detaliază şi spune că racla «este făcută din argint curat, împodobit cu diamanturi », povesteşte părintele Emil Cărămizaru, parohul Bisericii "Sfântul Gheor ghe Nou".
Mihai Viteazul purta moaştele Sfântului Nicolae în războaie
O altă cronică spune că, înainte de a le aduce la această biserică, atunci când mergea la lupte, Mihai Viteazul obişnuia să le poarte la piept, lângă inimă. "Într-o cronică se zice că a purtat mâna dreaptă a Sfântului Nicolae chiar în lupta de la Călugăreni", mai povesteşte părintele Cărămizaru.
Moaştele au ajuns pe teritoriul ţării noastre prin intervenţiile unui negustor foarte bogat, care a intervenit pe lângă cardinalul de Bari. "Cardinalul i-a dat mâna dreaptă cu care binecuvânta Sfântul Nicolae şi ca un semn de apreciere pe care o avea faţă de Mihai Viteazul. A auzit că este un preţuitor al credinţei creştine în zona Balcanilor", se consemnează în scrierile vremii.
Biserica unde sunt depuse moaştele Sfântului Nicolae a f