Hoţii găsesc mereu metode ingenioase de a fura banii semenilor lor mai naivi,creduli sau doar mai neatenţi. Trimit pe telefoanele mobile mesaje în care spun că sunt reprezentanţii unor firme de telefonie mobilă. Sau spun că nu au bani decât în valută şi roagă oamenii să le împrumute banii pe care îi au în casă. Nu de puţine ori făgărăşenii au fost înşelaţi şi nu şi-au mai recuperat banii. Tocmai de aceea Poliţia Făgăraş trage un semnal de alarmă în acest sens.
Multe dintre metodele hoţilor de a ne lăsa fără bani au devenit cunoscute, însă nici până acum oamenii nu ţin cont de ele şi cad în plasa răufăcătorilor. Fie că se recomandă ca fiind reprezentanţii unor firme de telefonie mobilă, sau vor să ne citească viitorul, făgărăşenii nu trebuie să dea crezare acestor escroci.
„Două persoane, femeie şi bărbat, se deplasează cu o maşină străină şi bat la porţi, spunând că au avut un accident. Apoi, le spun oamenilor că nu au bani decât în valută şi îi roagă să îi ajute, lăsându-le „valuta“ ca garanţie că se vor întoarce pentru a le returna împrumutul. Târziu îşi dau seama oamenii că au fost înşelaţi, doar după ce deschid cutia, borseta, plicul şi văd că, de fapt, nu este nimic înăutru“, a spus subinspectorul Sorin Iorga de la Poliţia Făgăraş.
Pentru a evita asemena situaţii, poliţiştii făgărăşeni trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe oameni să fie atenţi şi mai ales să nu dea crezare oricărei persoane. „Recomandăm oamenilor să fie foarte atenţi cui dau bani şi să nu aibă încredere în oricine. Iar la primul semn de înşelăciune, să anunţe de urgenţă Poliţia“, a mai spus Sorin Iorga.
În plus, atunci când iau contact cu persoane străine, fie chiar şi în preajma casei lor, cetăţenii sunt sfătuiţi să fie prudenţi pentru că se poate ca acestea să fie doar nişte răufăcători.
(Alina ROMAN)
Hoţii găsesc mereu met