Pentru că simţeau nevoia de socializare, câţiva indieni din Bucureşti au înfiinţat un club de cricket. Tot antrenându-se, echipa lor a devenit cea mai bună din România. Sursa: SHUTERSTOCK
1 /.
Narri Akhilesh Arya, preşedintele Indian Cricket Club Bucharest, a venit în România din New Delhi în urmă cu zece ani, ca să lucreze la o firmă indiană de aici. Acum, tânărul de 32 de ani are propria lui afacere prin care exportă utilaje la mâna a doua.
"Am creat acest club ca o adunare socială pentru indienii din Bucureşti. Noi am simţit lipsa socializării: nu ne întâlneam pentru că fiecare era ocupat cu jobul lui, cu afacerile lui. Cricketul era un joc comun, apreciat şi iubit de toţi. Când am văzut că deja era o echipă, Transylvania Cricket Club, am zis să le facem concurenţă", povesteşte Arya.
"Jucăm cricket oriunde găsim spaţiu"
Câţiva dintre membrii clubului lucrează la firme de IT, alţii sunt medici sau studenţi la Medicină. În total, ICCB are 20 de membri, toţi indieni. Din 2008 au început să se întâlnească în fiecare dimineaţă de duminică şi să joace pe unde apucau. Şi pentru că nu aveau un teren tipic de cricket, au improvizat. Vara jucau pe ştrandul Crângaşi, pe un teren de fotbal, în Parcul Izvor de la poalele Casei Poporului sau pe un teren de lângă stadionul "Lia Manoliu".
"Noi încercăm să jucăm cricket oriunde găsim spaţiu", spune preşedintele ICCB. "Vara se poate merge oriunde şi atunci e mult mai ieftin", completează el. Iarna este însă ceva mai complicat, mai ales dacă a nins, aşa că indienii închiriază un teren acoperit pentru care fiecare dintre ei plăteşte 260 de lei pe sezon (din septembrie până în martie).
Un echipament complet costă 500 de euro
În afară de aceşti bani, un membru al clubului plăteşte o cotizaţie anuală de 200 de lei pe an. Însă cel mai costisitor