Foto: Carmen Drăgan „Preludiu” de J.S. Bach şi „Valsul glumă” al lui Şostacovici, în interpretarea elevului de numai 10 ani Ştefan Simionescu, un fragment din „Spărgătorul de nuci” dansat de mica balerină Denisa Iagăru, melodii precum „E ziua ta”, cântate de corul şcolii, condus de profesoara Sorina Ivancu, sunt doar câteva dintre momentele artistice încântătoare găzduite de Palatul Copiilor din Bucureşti la 26 noiembrie. Sărbătorirea a 76 de ani a fost un moment de emoţie şi bucurie pentru toţi cei care au trecut de-a lungul timpului pragul Şcolii nr. 146. Sala mare a Palatului Copiilor a adunat dascăli, elevi şi foşti elevi, părinţi. Petre Craşoveanu, directorul şcolii, a explicat celor prezenţi motivul întâlnirii: „Festivitatea de astăzi este dedicată tuturor celor care au reprezentat cu cinste şcoala noastră – cadre didactice, elevi, părinţi, autorităţi locale şi foruri superioare educaţionale care au patronat-o”.
Invitaţii au avut parte de un spectacol amuzant, cu titlul „Dacă nu învăţ, nimic nu sunt”, pregătit de profesorii Mihai Şirlincan şi Corina Dragu, de la Clubul Copiilor, Sector 5. În contextul unui caz prezentat la tribunal, prin faţa publicului s-au perindat diverşi „martori”, care au recitat, au cântat şi au dansat.
Situată pe Şoseaua Panduri, pe locul unde se spune că ar fi avut corturile tabăra lui Tudor Vladimirescu, şcoala „I.G. Duca” a fost construită în anul 1933. Placa de temelie a clădirii a fost pusă de I.G. Duca, politician, prim-ministru al ţării, la data de 21 noiembrie 1934. Din anul 1935 până în 1960, în clădirea de astăzi a funcţionat Şcoala Nr. 50 băieţi „I.G. Duca”. La 1 septembrie 1960, când s-au numerotat din nou unităţile şcolare, Şcoala Nr. 26 de băieţi a fost transferată în clădirea din Şoseaua Panduri. Din anul 1998 şi până astăzi a rămas denumirea de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 146 „