Înfruntă cu succes criza economică şi chiar au planuri de extindere a afacerilor pe care le conduc. În această perioadă, proprietarii de boutique hoteluri din Capitală joacă agresiv pe o nişă din industria ospitalităţii al cărei ritm de creştere este spectaculos
Norocul îi ajută pe cei îndrăzneţi. Fideli acestei idei, o mână de investitori pariază pe construcţia de hoteluri luxoase, de mici dimensiuni, situate în zone deosebite ale Capitalei. Numite boutique hoteluri, astfel de unităţi hoteliere, care au o arhitectură deosebită şi oferă servicii personalizate, sunt prezente în toate marile metropole ale lumii. Bucureştiul cunoaşte abia acum o veritabilă febră a unor asemenea dezvoltări.
Cel mai nou jucător care a intrat pe această nişă a industriei ospitalităţii este hotelul Epoque. Situată în imediata vecinătate a parcului Cişmigiu, clădirea care adăposteşte 45 de camere a fost inaugurată luna trecută. Este o investiţie de opt milioane de euro a unei dintre companiile controlate de omul de afaceri Dan Claudiu Pârău. Şi se pare că ea este doar prima dintr-o serie mai amplă. "Proprietarul acestui hotel m-a întrebat dacă să facă un proiect similar în provincie. I-am răspuns: nu încă. Tot în Bucureşti este indicat să facă încă unul" spune, pentru gândul, Antoni Kuhnen, general manager al Epoque Hotel.
Cămăşi călcate de propriul majordom
Motivaţia este una simplă. Clientul tipic de boutique hotel este în proporţie covârşitoare străin, aflat în călătorie de afaceri prin România. Firesc, Bucureştiul este principala lui destinaţie.
• Capitala are însă numai circa 15 boutique hoteluri, cu un total aproximativ de 400 de camere, potrivit datelor furnizate la solicitarea gândul de reprezentanţii Peacock Hotels, companie de consultanţă şi management hotelier.
Insuficient, spun specialiştii. În fapt, ceea ce oferă în plus o astfel de unitate ho