Petrom City, sediul de 130 de milioane de euro care va găzdui 2.500 de angajaţi ai celei mai mari companii din România, a fost inaugurat la finalul săptămânii trecute, la peste doi ani şi jumătate de la începerea construcţiilor.
Pentru acest eveniment, care a avut loc la Străuleşti, în nordul Bucureştiului, Petrom a trimis circa 700 de invitaţii, printre cei care au decis să vină să vadă noul sediu al producătorului de petrol şi gaze numărându-se Călin Popescu-Tăriceanu, fostul premier al României, Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanţe, Wolfgang Ruttenstorfer,
CEO-ul OMV, acţionarul majoritar al Petrom, dar şi bancheri, directori de multinaţionale sau oameni din industria advertisingului.
Proiectul Petrom City a fost gândit de arhitecţii de la Anin.Jeromin.Fitilidis & Partener, constructorul fiind compania austriacă Alpine.
"Azi, angajaţii vor să menţină contactul cu habitatul lor natural, iar oamenii din oraş nu vor să fie lăsaţi pe întuneric faţă de ceea ce se întâmplă în spatele uşilor oricum închise ale unei astfel de companii. Faţadele de sticlă reflectorizante neagă transparenţa, ceea ce face din orice structură de sticlă ceva suspicios, ducând în unele cazuri la renaşterea pietrei", explică arhitecţii de la Anin.Jeromin.Fitilidis & Partener, într-o prezentare pe site-ul firmei germane, unul dintre conceptele care au stat la baza costruirii Petrom City, şi anume cel al transparenţei. Astfel, faţadele Petrom City sunt îmbrăcate în 21.500 mp de sticlă transparentă.
Specialiştii locali spun că Petrom City aduce o schimbare majoră în ceea ce priveşte clădirile de birouri care se văd şi în preţul ridicat al acestei lucrări - 130 de milioane de euro, cel mai scump proiect de birouri finalizat în prezent. "Este o formulă mai puţin obişnuită. La noi sunt clădiri de birouri de închiriat, nu clădiri deţinut