După trei ani de luptă în intanţă, locatarii fostului bloc E 24, distrus în explozia din 14 septembrie 2007, au câştigat prima bătălie împotriva E-On Gaz. Judecătoria Oradea a decis în această după-amiază în favoarea locatarilor, obligând E-On la plata unor despăgubiri materiale şi morale importante.
Angajaţii din Zalău, condamnaţi la închisoare
De asemenea, decizia de astăzi dispune pedeapsa cu închisoarea pentru doi dintre angajaţii E-On din Zalău, alţi patru fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare, pentru că, după cum se arată într-un comunicat de presă al judecătoriei, „instanţa a stabilit că vinovate de producerea evenimentului sunt organele de conducere şi de execuţie din Centrul Operaţional Zalău, care nu au respectat normele cu privire la întreţinerea şi exploatarea reţelelor de distribuţie a gazului”. Cei şase inculpaţi în acest dosar sunt Vâlcu Ionel Petruţ, Şuteu Ovidiu Ioan, condamnaţi cu executare, şi Cojan Ioan, Nerţan Silviu, Hidan Marius Mihai, Cosma Alexandru, condamnaţi cu suspendare.
Avocatul E-On, Eugen Iordăchescu: "Halucinantă hotărâre! Facem recurs"
Sentinţa instanţei orădene nu este, însă, una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare.
Potrivit declaraţiilor avocatului familiilor din E 24, Andrei Ileciu, hotărârea de astăzi este cel mai important pas făcut în acest proces. „La modul în care au decurs lucrurile până acum, la felul în care reprezentanţii şi avocaţii E-On au tergiversat lucrurile în acest proces, mă aştept să facă recurs”, spune avocatul. De altfel, avocatul care a reprezentant compania E-ON în acest proces, clujeanul Eugen Iordăchescu, ne-a declarat imediat după pronunţarea sentinţei că va face recurs. „Hotărârea instanţei din Oradea nu este nici legală, nici temeinică. Despăgubirile morale sunt stabilite în mod nejustificat. Nici când au murit peste 200 de p