Sute de persoane au venit în pelerinaj, luni, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, unde se află moaştele Sfântului Nicolae, potrivit Agerpres.
Credincioşii au stat ore întregi la coadă pentru a atinge racla cu moaştele Sfântului Nicolae, în speranţa că astfel le vor fi alinate suferinţele, iar Sfântul Nicolae va aduce sănătate copiilor şi familiei. Rămăşiţele sfinte vor sta în curtea Bisericii Sfântul Gheorghe din Capitală până marţi, când vor fi duse înapoi, în lăcaşul de cult.
Încă de duminică, mai multe sute de credincioşi din întreaga ţară s-au închinat la mâna dreaptă a Sfântului Nicolae de la Biserica Sf. Gheorghe Nou. Pelerinajul a început anul acesta mai devreme, sfintele moaşte fiind aşezate încă de vineri spre închinare într-o raclă nouă, în pridvorul bisericii.
De 400 de ani, Biserica voievodală Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti ocroteşte mâna dreaptă a Sf. Nicolae.
Sfintele moaşte, care reprezintă un dar de suflet al voievodului întregitor de neam Mihai Viteazul şi al soţiei sale, Doamna Stanca, sunt aşezate într-o raclă nouă din argint aurit, care o înglobează pe cea veche, într-un baldachin sculptat în lemn de stejar, spre veşnică închinare.
Credincioşi din toată ţara vin să se închine cu evlavie la moaştele făcătoare de minuni ale Sf. Nicolae al Mirelor Lichiei, considerat ocrotitorul familiei şi al copiilor, al tuturor celor necăjiţi şi al celor aflaţi în felurite suferinţe.
Sfântul Nicolae s-a născut în Orientul Mijlociu în secolul al III-lea, în vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximilian. A fost cardinal de Mira, oraş aflat pe teritoriul Turciei, şi a fost recunoscut ca sfânt începând cu secolul al VI-lea. El provenea dintr-o familie înstărită, iar la moartea părinţilor a moştenit întreaga avere, pe care a folosit-o pentru a-i ajuta pe oamenii nevoiaşi.
Scripturile îl descriu ca pe un copil ales.