Dumitru Ion precizează că, deşi este o perioadă grea pentru IMM-uri, ieşirea din criză poate fi făcută numai cu ajutorul acestor firme mai mici. Din păcate, problema cu care se confruntă micii antreprenori este lipsa timpului, astfel încât uită că există soluţii la îndemână.
Ce trebuie să facă întreprinzătorii, este să caute, să se informeze şi să-şi sintetizeze priorităţile şi acţiunile. Pentru a veni în sprijinul tinerilor antreprenori, directorul general IBP ne invită la o serie de evenimente, care vor începe luna aceasta şi se vor continua anul viitor pe parcursul a mai mult de 15 ediţii în întreaga ţară. IMM Focus Regional are ca scop oferirea de soluţii la îndemână pentru principalele probleme cu care se confruntă întreprinzătorii.
Pentru început, aş vrea să vă cunoască mai bine cititorii noştri. Care a fost parcursul dumneavoastră profesional până-n prezent, de la absolvirea facultăţii, la actualul loc de muncă?
Am absolvit Facultatea de Electronică a Universităţii Politehnice din Bucureşti în anul 1985. Primul loc în care am lucrat a fost Electronica, firmă ce producea, la acea vreme, televizoare, radiouri şi, mai târziu, calculatoare de uz personal. Am început ca programator la centrul de calcul al fabricii şi am plecat în anul 1992 de pe poziţia de şef al departamentului. Pe atunci, încă mai lucrau peste 6.500 de oameni în acea uzină.
De ce aţi ales urmarea Facultăţii de Electronică?
Erau puţine opţiuni la începutul anilor '80. Facultatea de Electronică era una dintre puţinele care ofereau perspectiva unui domeniu aflat în pragul unei adevărate revoluţii. Pe atunci, apăreau primele circuite integrate. Deşi alesesem aparatura de bord pentru aeronave ca specializare, în ultimii doi ani de studenţie, am făcut şi cercetare pe platforma de la Băneasa, la Institutul pentru Componente şi Circuite Electronice, ICCE, cum era cuno