Ce este mai important: banii sau viata? Greva controlorilor de trafic din Spania readuce in prim plan o mai veche polemica existenta intre guverne si cei ce traiesc dintr-un salariu, adesea de mizerie.
Momentul ales, dar si masurile dure luate pentru a-i pune capat (decretarea starii de alarma si punerea sub control militar a traficului aerian) nu puteau sa scape de comentariile blogerilor si utilizatorilor de Facebook si Twitter.
Intre postarile cele mai comentate s-a aflat cea facuta de Cristina Anton, controlor de trafic in Palma de Mallorca, intr-unul din cele patru turnuri de control care dirijeaza zborurile civile in spatiul aerian spaniol, intitulata "Sa vedem daca ne intelegem", beneficiara a nu mai putin de 5.000 de raspunsuri, poate si din cauza limbajului nu tocmai ortodox.
Neuitand sa ceara scuzele de rigoare celor afectati, Cristina Anton acuza guvernul spaniol de "violarea drepturilor constitutionale intr-un mod abuziv, cum nu s-a mai vazut in ultimii ani in Spania".
"Nu suntem destui, dragilor. Abia facem fata. Nu va dati seama. Ne cereti sa muncim in fiecare zi, ca sa beneficiati de (***) minivacanta, de (***) voastre concedii. Unde (***) spune ca suntem sclavii vostri? Imi apar singurul drept care mi-a ramas, acela de a ma bate pentru a-mi recupera drepturile (ceea ce voi numiti privilegii de neimaginat) si demnitatea mea profesionala si personala", scrie Cristina Anton, intr-un mesaj postat pe retelele sociale.
In fata potopului de critici, controlorii au folosit din plin Internetul, pentru a prezenta conditiile de nesuportat in care sunt obligati sa lucreze si pentru a atrage atentia asupra deciziei Consiliului de Ministri care, impreuna cu Autoritatea Aeronautica Spaniola, a hotarat sa mareasca numarul de zile lucrate, dar si prelungirea programului de lucru.
Astfel, salariati