Pe scena de la “Ţăndărică” a avut loc, în cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie, “Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”, premiera spectacolului “Pinocchio”, o montare-bijuterie de Cristian Pepino, recomandată oricărui public La teatrul de animaţie, toţi spectatorii sunt la fel. Copiii, prin firescul vârstei, se simt în lumea lor, a basmelor. Adultul, când intră într-o astfel de sală, îi dă frâu liber copilului cuibărit într-un colţ al sufletului său. La teatrul de animaţie, publicul este ademenit de un erou din poveste, şi nu de un actor-vedetă. La teatrul de animaţie, vedetă poate fi Pinocchio, Micul Prinţ, Cipolino, Motanul Încălţat, Scufiţa Roşie, Tom Degeţel, Păcală şi multe alte personaje care prind viaţă pe scenă datorită unor artişti talentaţi şi profesionişti aflaţi mereu “în umbră”. Artistul-regizor care gândeşte şi creează spectacolul de animaţie, artistul care confecţionează păpuşile pentru teatru, artistul mânuitor de marionete sau artistul de sub mască nu ies în evidenţă. Ei şi-au asumat anonimatul în momentul alegerii profesiunii pe care o fac fără pretenţii, dar cu dragoste şi credinţă în această artă.
La Teatrul Ţăndărică s-a încheiat ieri Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie “Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”. Zece zile, în cele două săli din Piaţa Lahovari, copii şi adulţi au trăit în lumea poveştilor de ieri şi de azi transpuse în scenă prin cele mai diverse procedee artistice şi tehnice. A fost ca o vrajă. S-a văzut cât de puternică poate fi influenţa artei marionetei asupra oricărui public.
Selecţia a întrecut orice aşteptare. De la Ierusalim, Teatrul Train a fost invitat cu un spectacol “pentru întreaga familie” – “Pasărea care vesteşte ploaia”, artiştii îmbinând iscusit întâmplarea cu jocul umbrelor şi cu arta-joc Origami, primind şi un premiu – pentru inventivitate şi rafinam