Democrat-liberalii clujeni au ajuns în conflict deschis, după doi ani în care premierul a reuşit să ţină sub control ostilităţile. Miza: puterea politică şi economică într-un judeţ cu mare potenţial.
Fieful premierului Emil Boc, organizaţia judeţeană a PDL, se confruntă cu cea mai gravă criză din ultimul deceniu. În PDL Cluj au apărut două tabere care se înfruntă deschis, iar startul conflictului a fost dat imediat după sărbătorirea victoriei aproape totale în judeţ, la alegerile locale şi parlamentare din 2008. Prima este condusă de finul lui Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Cea de-a doua tabără îi grupează pe preşedintele PDL Cluj şi al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, pe fostul ministru al Educaţiei, Mihail Hărdău, pe primarul din Cluj, Sorin Apostu, şi pe viceprimarul Radu Moisin. Miza confruntării este controlul asupra PDL Cluj, partidul care controlează, deopotrivă, administraţia ju-deţeană şi cea locală. Acest control asupra PDL Cluj ar însemna şi posibilitatea de a administra importante resurse financiare, în condiţiile în care Clujul este un judeţ „răsfăţat" din punct de vedere economic, în care investiţiile, publice ori private, au continuat, în ciuda crizei.
Conflictul a fost ţinut sub capac
Conflictul dintre cele două tabere datează încă din anul 2008, însă, până acum, a fost ţinut sub control de către Emil Boc. El însă a răbufnit, după ce deputatul Daniel Buda a anunţat, în interiorul partidului, că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al organizaţiei judeţene şi că i se pare normal să nu fie concurat de nimeni, în condiţiile în care, sub conducerea sa, PDL Cluj a câştigat toate bătăliile electorale pe care le-a purtat din 2004 până acum. Acest lucru l-a nemulţumit pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Acesta este de părere că organizaţia judeţeană a PDL nu mai