Trăim într-o eră a vitezei, motiv pentru care suntem tentaţi să mâncăm tot mai des prin oraş. Nutriţioniştii citaţi de site-ul shine.yahoo.com recomandă câteva tipuri de preparate ce pot fi mâncate cu încredere şi în marile centre comerciale
Porţiile supradimensionate, mâncarea îmbibată în grăsimi şi numărul impresionant de kilocalorii sunt câteva dintre motivele pentru care mâncarea cumpărată din mall este condamnată.
Deşi pare greu de crezut, medicii nutriţionişti citaţi de site-ul shine.yahoo.com susţin că putem mânca la restaurantele din marile centre comerciale fără a ne teme de kilogramele în plus, de creşterea colesterolului sau a glicemiei. Experţii recomandă câteva feluri de mâncare ce au un conţinut caloric scăzut şi sunt cât mai puţin procesate.
•Somonul făcut la grătar, în stil asiatic, cu orez brun. O astfel de porţie are în jur de 230 de kilocalorii, 12 grame de grăsimi "bune", 17 grame de proteine, 14 grame de fibre, 14 grame de carbohidraţi şi 300 de miligrame de sodiu. Potrivit specialistului în nutriţie David Ketz, somonul este un aliment bogat în acizi graşi Omega 3 şi, datorită faptului că este făcut la grătar, peştele îşi păstrează proprietăţile nutritive. Acest preparat aduce şi mai multe beneficii organismului datorită orezului brun, care reduce nivelul colesterolului din sânge, previne apariţia afecţiunilor cardiace şi ajută la ameliorarea migrenelor.
•Salată de pui cu legume. Diabetologul Ellie Kieger spune că o astfel de salată este o sursă importantă de betacaroten, antioxidant ce luptă împotriva radicalilor liberi, datorită legumelor din farfurie. Puiul este o sursă de proteine de înaltă calitate, atât timp cât este fiert sau preparat la grătar şi nu prăjit în ulei. "La salata de pui, toate restaurantele folosesc o singură metodă de preparare a cărnii, respectiv la grătar, aşa că un astfel de preparat nu poate a