Patronatele şi sindicatele au fost chemate vineri la Ministerul Muncii pentru a discuta propunerile de modificare
Agathon: Prioritatea în acest moment sunt cele şase legi fundamentale în ceea ce priveşte dialogul social
Partenerii sociali se întâlnesc astăzi la CES pentru a stabili un program privind elaborarea acestor legi
Modificarea actualului Cod al Muncii continuă să stârnească o serie de controverse, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor declarându-se a fi nemulţumiţi de propunerile înaintate până în prezent. Aceştia din urmă s-au întâlnit, vineri, la Ministerul Muncii cu ministrul de resort pentru a discuta despre modificarea Codului Muncii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) Dan Matei Agathon niciuna dintre părţi nu a fost de acord cu modificările pe care Guvernul ar intenţiona să le aducă, în condiţiile în care aceste propuneri de modificare au venit din partea investitorilor străini şi nu din partea partenerilor sociali.
Potrivit declaraţiilor de săptămâna trecută ale ministrului Ioan Botiş, proiectul de modificare a Codului Muncii trimis de Ministerul Muncii sindicatelor şi patronatelor reprezintă primele propuneri transmise de investitorii din ţară, fiind consultaţi şi profesori universitari asupra unor articole.
În acest context, purtătorul de cuvânt al Alianţei a atras atenţia asupra faptului că România nu are nevoie în acest moment de modificări la Codul Muncii, aşa că patronatele şi sindicatele vor propune Executivului şase legi fundamentale.'' Atât patronatele, cât şi sindicatele nu doreau niciun fel de întâlnire pentru modificarea Codului Muncii. Apar tot felul de intermediari care doresc modificarea raporturi de muncă dintre angajaţi şi angajatori cu care noi nu suntem de acord.
Partenerii sociali au ajuns la concluzia că România nu are nevoie în