Controalele din ultima perioadă au cuprins 5 unităţi de procesare carne, 22 carmangerii, 4 unităţi de procesare lapte, 15 depozite cu alimente, 41 unităţi de alimentaţie publică (restaurante, pensiuni, patiserii, cofetării) 14 hipermarketuri, 39 magazine alimentare, 4 pieţe agroalimentare, 18 unităţi de panificaţie şi 126 unităţi care comercializează legume, fructe, produse specifice perioadei de post, băuturi şi alte produse alimentare de origine nonanimală, însumând 288 obiective controlate.
CITEŞTE ŞI:
Porcii de Crăciun, scoşi la vânzare pe internet, cu 9 lei kilogramul
DSV Sibiu a confiscat de pe piaţă 3,6 tone de alimente
În urma controalelor efectuate au fost constatate unele abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor prin, cum ar fi: nerespectarea condiţiilor de igienă şi temperatură în spaţii de depozitare şi prelucrare; deficienţe în întreţinerea instalaţiilor care asigurară apa potabilă şi canalizarea; manipularea neigienică a produselor alimentare prin ambalaje şi mijloace de transport şi alimente nelotizate pe criterii de sortimente şi calitate;
Pentru abaterile constatate a fost aplicate, 8 amenzi în valoare de 6.600 lei (două unităţi de comercializare, un depozit alimentar, 3 patiserii şi doi producători particulari) iar 31 de operatori economici au fost avertizaţi.
Specialiştii D.S.V.S.A. Sibiu ne recomandă ca în această perioadă să ne aprovizionăm cu produse alimentare, numai din unităţi şi spaţii autorizate sanitar veterinar.
"Carnea proaspătă destinată valorificării în unităţile autorizate sanitar veterinar, trebuie să provină numai din abatoare autorizate sanitar- veterinar, unde este asigurată asistenţa de specialitate permanentă, de către personal sanitar veterinar oficial", spune dr. Ioan Penţea.
Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe