Corneliu Vadim Tudor şi Adrian Păunescu n-au fost mereu „fraţi siamezi“. În 1999, PRM-istul l-a făcut albie de porci pe poetul de la Bârca. S-au luat de la Sorin Ovidiu Vîntu şi Dan Voiculescu. „Adrian Păunescu e slugă la W: Vîntu şi Voiculescu!“. Aşa scria în vara anului 1999 Corneliu Vadim Tudor în săptămânalul „România Mare“.
Cu toate că popularitatea lui a scăzut mult în ultimul deceniu, Corneliu Vadim Tudor încă visează să fie preşedinte al României. PRM-istul, care abia ce a împlinit 61 de ani, crede că ar fi principalul favorit la scaunul de la Cotroceni dacă alegerile ar avea loc mâine. Estimează că ar primi 27% din sufragii, urmat la mare distanţă de Victor Ponta, cu 23%.
Din Dosar:
În 1999, Vadim cerea arestarea poetului Adrian Păunescu
Vadim: „Bă, băieţi, aşa e în literatură!“
Corneliu Vadim Tudor nu a scăpat ocazia de a-şi face campanie în momentul dispariţiei lui Adrian Păunescu. În perioada 5-7 noiembrie 2010, în intervalul dintre moartea şi înmormântarea lui Păunescu, doar imaginile de arhivă cu Cenaclul Flacăra au fost mai prezente pe micul ecran decât C.V. Tudor. A ţinut cel mai lung discurs la înmormântare şi a făcut şi politică:
„Singurele opinii politice corecte în România acestor ani de adâncă ruşine naţională sunt ale Idealului Naţional. Ale Demnităţii Româneşti. Ale Salvării Patriei de la catastrofă". Iar acum, Vadim a ajuns să spună răspicat că Traian Băsescu este vinovat de moartea lui Adrian Păunescu.
„Adio, fratele meu geamăn", „adio, fratele meu siamez". Aşa a perorat Vadim la căpătâiul lui Păunescu. Cât a fost durere în aceste cuvinte şi cât a fost fanfaronadă? Cât de mult l-a iubit Vadim pe Păunescu, cât de mult l-a urât, şi cât de mult a profitat el de moartea poetului de la Bârca pentru a mai fura un procent de simpatie electorală? Am încercat să răspundem la aceste întrebări în pagi