Primul pas in incercarea de a folosi automobilul este verificarea incuietorilor. Daca acestea sunt blocate de un strat consistent de gheata, nu ezita sa aplici un spray special pentru dezghetarea lor. In cazul in care nu ai unul la indemana, nu folosi in niciun caz bricheta, deoarece iti poti strica vopseaua. Racleta de gheata trebuie folosita doar pe parbriz, eventual dupa ce ai aplicat cateva pulverizari de lichid de dezghetare. Pe faruri si stopuri foloseste tot pulverizatorul si o perie cu peri moi, deoarece plasticul nu are rezistenta geamului si le poti zgaria. Nu folosi stergatoarele daca acestea sunt inghetate deoarece se pot rupe. Pentru a evita inghetarea lor, dupa ce ajungi la destinatie, ridica-le si lasa-le asa. Foarte important este sa nu torni apa calda pe masina! Risti sa-ti spargi geamurile si sa sara vopseaua!
Retine: cu ajutorul spray-ului special poti scurta timpul de dezghetare cu 80%. Mai mult, nu zgarii masina sau sa strici vopseaua. Daca nu ai la indemana un astfel de spray, pulverizeaza spirt sau lichid de parbriz anti-inghet.
Cat te costa materialele de lucru?
spray dezghetare incuietori - 14,90 lei;
racleta pentru curatarea ghetii de pe geamuri - intre 1 leu si 18,60 lei;
perie pentru curatare - 15 lei;
lichid de parbriz pentru dezghetare - 10 lei. Primul pas in incercarea de a folosi automobilul este verificarea incuietorilor. Daca acestea sunt blocate de un strat consistent de gheata, nu ezita sa aplici un spray special pentru dezghetarea lor. In cazul in care nu ai unul la indemana, nu folosi in niciun caz bricheta, deoarece iti poti strica vopseaua. Racleta de gheata trebuie folosita doar pe parbriz, eventual dupa ce ai aplicat cateva pulverizari de lichid de dezghetare. Pe faruri si stopuri foloseste tot pulverizatorul si o perie cu peri moi, deoarece plasticul nu are rezistenta geamului si le poti z