Guvernul nu precizează în proiectul de buget pe anul viitor dacă şi când ar urma să se achite de datoria de peste 1,2 miliarde de euro faţă de sectorul construcţiilor. Iată ce spune la RFI Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Construcţii.
Guvernul nu precizează în proiectul de buget pe anul viitor dacă şi când ar urma să se achite de datoria de peste 1,2 miliarde de euro faţă de sectorul construcţiilor.
Iată ce spune la RFI Laurenţiu Plosceanu (audio), preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Construcţii.
ARACO se plânge că nu există nici un sistem clar de compensare a datoriilor firmelor către stat cu cele ale statului către firme.
În lipsa deblocării fondurilor, sectorul de construcţii riscă să rămână paralizat, mai avertizează Laurenţiu Plosceanu.
"Noi apreciem efortul pe care-l face Guvernul, în sensul că încercăm pentru anul viitor, în primul semestru, şapte miliarde să ducem în investiţii, în principal în infrastructură. Dar ce vreau să spun e că dacă ne oprim tocmai la acest pas şi nu reuşim să achităm între timp datoriile pe care firmele de construcţii trebuie să le recupereze de la stat, multe dintre companii nu vor avea capabilitatea tehnică şi financiară, pentru a cupla la acest efort investiţional", explică Plosceanu.
ARACO precizează că după doi ani de criză, sectorul construcţiilor a avut o contracţie valorică de minim 40%, iar numărul de angajaţi s-a redus cu circa 25 de procente.
Înainte de criză, sectorul construcţiilor a avut o contribuţie substanţială la creşterea economică. Laurenţiu Plosceanu, în dialog cu Lea Berzuc, despre datoriile statului către firmele de construcţii.
Guvernul nu precizează în proiectul de buget pe anul viitor dacă şi când ar urma să se achite de datoria de peste 1,2 miliarde de euro faţă de sectorul construcţiilor. Iată ce spune la