„De la 1 ianuarie, toţi pensionarii ar trebui să contribuie la asigurările de sănătate” (România Liberă). „Reducerea concediului maternal şi impozitarea pensiilor nu sunt, în esenţă, măsuri bune sau rele” (Gândul). „Reducerea cheltuielilor statului nu e suficientă. Fără reforme, ea nu va face decât să amâne, o vreme, deznodământul” (România Liberă). „Sistemele de securitate sunt manevrate de oameni prost plătiţi!” (Adevărul). „Consiliul Fiscal desființează bugetul pe 2011” (Gândul).
„De Moș Nicolae, Boc a luat nu a dat”, citim în Evenimentul Zilei. Doar un an de concediu în ghetuțele mamelor. După ce Traian Băsescu a descins ieri, la Palatul Victoria, sa-i spună lui Emil Boc că n-are de unde să scoată bani pentru a plăti indemnizația de creștere a copilului vreme de 2 ani, Guvernul a reactivat planul Botiș. „Cei care vor deveni părinţi în 2011 vor avea parte de concediu de creştere a copilului de maximum un an, cu o indemnizaţie între 600 şi maximum 3.400 de lei. Dacă vor să stea acasă în al doilea an, vor putea opta pentru concediu fără plată, în timp ce părinţii care vor alege să se întoarcă la muncă mai devreme vor primi un stimulent lunar de 500 de lei”, a explicat premierul.
„De la 1 ianuarie, toţi pensionarii ar trebui să contribuie la asigurările de sănătate. Decizia nu a fost luată ieri, ci acum aproape un an”, aflăm din România Liberă. Obligativitatea plăţii CAS şi de către cei cu pensii sub 1.000 de lei apare în Ordonanţa de Urgenţă nr. 144 din 23 decembrie 2009. Aceasta a trecut de Senat, deşi foarte puţini politicieni îşi amintesc în prezent de ea. Apare inevitabil, atunci, întrebarea: de ce au ţinut guvernanţii să „transpire" către presă că ar putea fi supuse plăţii unei contribuţii de 5,5 % pensiile peste 740 de lei?
„Reducerea cheltuielilor statului nu e suficientă. Fără reforme, ea nu va face decât să amâne, o vreme, deznodământul”