Cei opt câini sunt specializaţi pe urmărire, intervenţie şi patrulare. În acest an, cinci dintre ei au participat la mai bine de 140 de acţiuni, iar rezultatele sunt remarcabile. Ebota este veteranul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu. Timp de 10 ani şi-a îndeplinit cu succes toate misiunile iar acum a ajuns la vârsta „pensionării”. Vin din urmă, Muva, Maia şi Musa, alţi trei câini de intervenţie.
Gac(Athos), Gabi(Gabaka), Gebi(Gabala), Tina(Laga), Lori(Lapa), Cora(Muva), Sara(Musa) şi Maia, sunt cei opt ciobăneşti germani, care nu sunt doar câini de serviciu pentru jandarmii care îi au în grijă. Sunt cei mai de încredere parteneri iar un câine de serviciu bine antrenat poate înlocui între 5 şi 10 jandarmi care participă la o intervenţie în forţă, şi asta pentru că infractorii sau grupurile puse pe scandal se gândesc de mai multe ori înainte de a deveni violenţi în prezenţa unui astfel de câine.
În spatele unei priviri blânde şi un spirit jucăuş, câinii sunt foarte bine pregătiţi să ia parte la acţiuni de patrulare, intervenţie şi urmărire. Ştiu să „scotocească”, să caute şi să prindă infractori, să descopere obiecte şi oameni dispăruţi.
Cinci dintre câinii jandarmilor, Gac, Lapa, Gabala, Laga şi Gabaka, sunt prezenţi constant la stadion asigurând alături de conductorii lor ordinea publică.
Fiecare dintre câinii jandarmi sunt ţinuţi în propriu padoc. Sunt vizitaţi zilnic de conductorii lor şi antrenaţi periodic.Antrenamentul patrupedelor durează cel puţin trei ore zilnic în cazul celor aflaţi în predresaj, şi între 2 şi 5 ore în cazul câinilor de intervenţie şi urmărire.
Portofel pierdut, recuperat de Gabaka
“Câinii de serviciu, indiferent de specializarea lor, nu se folosesc atunci când temperaturile sunt sub -10 grade Celsius şi peste 30 grade Celsius. Ciobăneştii germani care sunt în predresaj sunt instruiţi