Autorităţile locale au făcut demersuri pentru a redeschide în această lună Oborul de animale de la marginea oraşului. Zona a fost amenajată astfel încât grăsunii scoşi la vânzare să aibă parte de toate condiţiile. Crescătorii de animale au fost foarte încântaţi de vestea pe care au primit-o, întrucât se vedeau nevoiţi să îşi transforme gospodăriile în târguri de animale.
Se deschide provizoriu
De teamă ca virsul pestei porcine să nu se răspândească, Uniunea Europeană a decis în anul 2007 ca în toate oboarele şi târgurile din întreaga ţară comerţul cu porci să fie interzis. Mai mult, în oborul de la Slobozia locul comercianţilor de animale fusese luat de cei care vând cherestea şi maşini second-hand. Alungaţi din obor de către Uniunea Europeană, cei mai mulţi dintre crescătorii de porci au decis să îşi vândă animalele în propriile curţi. Acestă nouă metodă de a-şi valorifica marfa s-a dovedit a fi mai puţin rentabilă. Citeşte şi: Ţăranii din Botoşani îşi vînd porcii pe internet la preţ de criză!
Anul acesta, oamenii au bătut la porţile autorităţilor locale şi au solicitat aprobarea ca, de Sfântul Ignat, să vină în Obor şi să îşi vândă animalele. Reprezentaţii Primăriei au luat măsuri şi au făcut toate demersurile necesare pentru a putea redeschide Oborul. „Oamenii au venit la noi şi au cerut să deschidem Oborul de la Slobozia. Am discutat şi cu reprezentaţii Direcţei Sanitar-Veterinare care, au luat, la rândul lor, măsuri“, a declarat Valentin Băcanu, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Slobozia.
La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Ialomiţa au făcut mai multe solicitări către Ministerul Agriculturii şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, prin care au solicitat o abrogare provizorie a directievei dată de Uniunea Europeană în 2007. „Veştile sunt promiţătoare pentru că solicitările noastre către centru au a