Dupa zece luni de amanari, Comisia Juridica din Camera Deputatilor a respins marti, intr-o sedinta secreta, cererile de perchezitie si de extindere a urmaririi penale formulate de DNA in cazul Ridzi 2 Mai.
Deputatii juristi au votat ca dezbaterea cazului sa fie secreta, motivand ca, in caz contrar, s-ar pune in pericol ancheta penala a procurorilor.
Secretizarea sedintei a fost propusa de deputatul UDMR Mate Andras si a fost votata de aproape toti membrii Comisiei, cu exceptia deputatilor liberali.
In sedinta de marti se discuta raportul Comisiei Juridice, care va fi trimis in plen si are un caracter de recomandare, urmand ca plenul sa voteze daca aproba sau nu cererile DNA. '); document.write(''); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/dd25791b58411c635bef13cfe70bc075/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
Amanarile succesive in cazul Ridzi au fost condamnate atat de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, cat si de seful DNA, Daniel Morar.
Ce contine dosarul Ridzi-2 mai
Cercetarea penala a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor, in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private.Mai mult, cererea de oferta privind organizarea evenimentelor a fost trimisa de catre MTS catre trei firme, din care doua (Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL) aveau actionari comuni si sediul in acelasi apartament. Potrivit mass media, onorariile form