Dieta bogată în kilocalorii, grăsimi "rele", săracă în vitamine, minerale şi antioxidanţi poate duce la apariţia oboselii, depresiei şi a lipsei de concentrare
Oboseală, stări de depresie, pierderi de memorie şi probleme cu tenul sunt câteva dintre semnele pe care organismul le transimte atunci când dieta este bogată în kilocalorii şi grăsimi nesănătoase, săracă în vitamine, minerale şi antioxidanţi.
Specialiştii în nutriţie citaţi de site-ul Yahoo Shine oferă soluţii pentru combaterea tuturor acestor probleme.
• Tenul palid, cu aspect nesănătos, este rezultatul unei diete bogate în carbohidraţi "negativi", asimilaţi din băuturile carbogazoase îndulcite sau din pâinea albă. În plus, pielea poate căpăta un aspect uscat şi este predispusă ridurilor dacă regimul este bazat pe preparate de tip fast-food. Fructele, precum portocalele, mango, ananasul şi legumele, printre care ardeii, morcovii sau cartofii, sunt surse importante de vitamina C şi antioxidanţi, precum beta-caroten, benefici pentru stimularea colagenului natural al pielii.
• Oboseala apare din cauza unei alimentaţii sărace în nutrienţi. Cerealele integrale, fasolea, mazărea, piersicile şi pătrunjelul sunt asimilate rapid de organism, ajută la reglarea funcţiilor intestinale, elimină toxinele din corp, curăţă sângele şi oferă un plus de energie. Nutriţioniştii precizează că aceste alimente conţin vitamina B, responsabilă de nivelul de energie din corp.
• Problemele de memorie, de concentrare sau de procesare apar atunci când organismul nu primeşte grăsimi "bune". Potrivit nutriţioniştilor, grăsimile "rele", des întâlnite în alimente procesate sau prăjeli, atacă buna funcţionare a creierului. Peştele, pastele integrale, cerealele integrale, orezul brun, merele, portocalele, cireşele şi grapefruitul sunt recomandate persoanelor care se confruntă cu probleme de concentrare.
• De