Pe 15 noiembrie 2010, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de director general adjunct al Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucureşti, conform metodologiei aprobate prin Ordinul MECTS nr. 5385/2010. În urma concursului, postul de director al BCU a fost obţinut de Mireille Rădoi, membră a PDL.
Schimbarea directorului BCU a stârnit imediat reacţii din partea asociaţiilor bibliotecarilor care arată că Ministerul Educaţiei a schimbat metodologia de concurs, pentru a se potrivi perfect cu profilul unei membre PDL. Mireille Rădoi, noul director al BCU, susţine că nu a fost favorizată în nici un fel, chiar dacă a fost modificată metodologia, şi că simpla participare la şedinţele PDL nu o face membru activ al partidului aflat la guvernare.
Pe de altă parte, fostul director al bibliotecii, Mircea Regneală, spune că a fost invitat de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, la o întâlnire, unde nu i s-a spus nimic despre eliberarea sa din funcţie, iar a doua zi a primit înştiinţarea oficială, fără să i se dea vreo explicaţie. "Nu am fost scos la pensie şi nici nu s-ar fi putut face aşa ceva, pentru că eu sunt şi profesor la facultate. Domnul ministru ar fi putut să mă anunţe şi pe mine cu o zi înainte, când am fost chemat la minister, dar nu mi-a spus nimic şi nici nu am primit explicaţii cu privire la eliberarea mea din funcţie, iar metodologia de concurs a fost elaborată astfel încât să o favorizeze pe doamna Rădoi", spune fostul director, Mircea Răgneală.
Deşi vechea metodologie de concurs prevedea că pot candida numai bibliotecarii cu studii de specialitate în domeniu şi minimum trei ani experienţă, articolul 2, lit. b al noii metodologii de concurs prevede că persoanele care îşi depun candidatura trebuie să fi urmat "cursuri de specialitate în d