Pensionarea la 63 de ani în cazul femeilor, respectiv 65 de ani în cazul bărbaţilor a fost adoptată oficial, marţi, de Camera Deputaţilor, decizia aşteptând doar semnătura lui Traian Băsescu. Legea, care a provocat un scandal imens în urmă cu două luni, când preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a adoptat proiectul numărând 170 de voturi "pentru", în condiţiile în care în sală se aflau 90 de parlamentari, nu a scăpat însă de controverse.
Adoptată de această dată prin vot nominal şi prin mobilizarea tuturor deputaţilor puterii, care au strâns 172 de voturi în favoare, Legea Pensiilor a stârnit din nou protestele opoziţiei. Aplauzele din plen ale pedeliştilor la auzul rezultatului au fost contracarate de PSD cu promisiunea că legea va fi atacată la Curtea Constituţională. "Dacă data trecută s-a furat, de data asta s-a solicitat un vot neregulamentar. S-a solicitat vot pentru reexaminarea legii la solicitarea Comisiei Muncii. Stimaţilor, nenorociţi în continuare!", a tunat de la prezidiu, deputatul social-democrat, Aura Vasile, dând semnalul ieşirii din sală a pesediştilor.
Întoarsă parlamentului de către preşedinte pentru reexaminarea textului, Legea Pensiilor primeşte practic, pentru a doua oară votul final. De această dată, proiectul a fost redactat exact aşa cum a solicitat Traian Băsescu, articolul ce prevedea pragul de pensionare de 63 de ani în cazul femeilor şi 65 de ani în cazul bărbaţilor, fiind aprobat, luni, în ciuda amendamentelor depuse de opoziţie şi abia după ce programul de lucru al deputaţilor a fost prelungit. De altfel, reexaminarea Legii Pensiilor a fost făcută în procedură de urgenţă, proiectul fiind cerut cu insistenţă de FMI. Alături de Legea Salarizării Unitare, Legea Pensiilor a fost solicitată cu insistenţă de guvernul Boc, pe respectivele acte normativ urmând să fie fuundamentat bugetul aferent anului 2011.
Pension