Primii pe care tinerele i-au poftit la masă au fost copiii de care se îngrijeşte Centrul „Aripi de lumină“. Micuţii le-au dat gazdelor nota maximă pentru măiestrie în bucătărie.
Mâncarea e bună de-ţi lasă gura apă doar atunci când e gătită cu pasiune. Lucru spus din tot sufletul de cea care stă în spatele elevelor clasei de tehnicieni în gastronomie, de la Colegiul Chiţu. Doina Săndulescu, maistrul lor instructor, nu uită să le amintească fetelor că „fericirea trece prin stomac şi o aduce o bună gospodină“.
Cunoscându-şi bine discipolii şi având încredere în priceperea lor în „ale gătitului“, Doina Săndulescu a crezut pe bună dreptate că le-ar prii musafiri la masă care să le guste preparatele, pregătite pentru modulul „Bucătăria naţională“, prins în stagiul lor de practică de la şcoală, şi să-i bucure cu ceva laude. S-au gândit imediat la copiii de la „Aripi de lumină“, pentru că tot au început să vină moşii de iarnă.
Zile de trudă în bucătărie
Au făcut un plan, şi-au trecut pe hârtie cele necesare unei mese de post tradiţionale bogată şi au început aventura încă de sâmbătă. „Ploua torenţial, iar eu, profesoara Aurora Frăţilă, şi 7 eleve eram la cumpărături, însă a fost nemaipomenit. Când le spuneam negustorilor pentru ce facem aprovizionare, se găseau unii care ne mai puneau în plus un praz, câte o ceapă, un ardei“, a povestit Doina Săndulescu. A trecut duminca, iar luni şi marţi s-au pus pe treabă. Ieri după-amiază mesele erau deja pline şi mucuţii oaspeţi primiţi cu ce-i mai bun de halit în Postul Crăciunului. „La Centrul «Aripi de lumină» am mai fost şi de Paşti, avem şi un parteneriat cu el. Cred că şi ei sunt la fel de bucuroşi ca noi să ne revedem“, a mărturisit Aurora Frăţilă.
Micile şiretlicuri gastronomice au făcut ca preparatele de post să fie la fel de gustoase ca cele care primesc şi de