La închiderea Bazei de Balneo-fizioterapie de la primul etaj al Policlinicii 2, personalul medical a fost trimis acasă. Oamenii au fost disponibilizaţi, deşi unii mai aveau doar câteva luni până la încheierea carierei şi ieşirea la pensie.
25 de ani. Atât a funcţionat Baza de Balneo-fizioterapie. Condiţiile oferite nu erau strălucite: aparatura era veche, dar întreţinută după posibilităţi (ale angajaţilor, nu ale spitalului!), mobilierul era uzat, iar un var ar fi fost binevenit. Cu toate lipsurile, pacienţii veneau cu sutele, zi de zi, din întreg judeţul. Şi erau mulţumiţi, căci ştiau că se aflau pe mâini bune. Cadrele medicale erau dedicate, zâmbitoare şi cu o vorbă bună.
Conducerea Spitalului Judeţean a decis însă închiderea bazei. S-a spus că nu mai poate fi reînnoit contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, că nu mai sunt bani pentru a-i susţine activitatea. În viziunea şefilor unităţii sanitare, singura soluţie a fost să pună lacătul pe uşă şi să trimită personalul acasă. În septem-brie 2010, 3 medici, 13 asistente medicale, 4 băieşiţe (n.r. - angajat care serveşte la baia publică) şi 5 masori au fost trimişi în şomaj. Aceeaşi soartă au avut-o toţi, fără să conteze că mulţi dintre ei lucrau de ani buni în secţie, o parte chiar de la deschi-derea ei, în 1985. Aşa au ajuns angajaţi care mai aveau puţin până la pensionare să fie şomeri.
Prezentă şi la înfiinţarea, şi la închiderea bazei
Veronica Hudescu este una dintre persoanele care au lucrat în bază încă de la înfiinţare. Îşi aduce aminte cât de greu a fost la început, cum s-a zbătut dr. Ioana Ureche pentru a obţine aparatura. Acum, când este aproape de pensionare, face naveta la Sanatoriul Techirghiol, unde a fost angajată temporar. Iar o parte din pacienţi au urmat-o.
„Eu am fost acolo încă din 1985. Am început în două cămăruţe, la etajul al treilea. Baza mare