În Franţa, dar şi în alte ţări ale Europei occidentale, a crescut numărul persoanelor care cel azil politic. Cele mai multe cereri sunt depuse în Statele Unite, pe locul al doilea fiind Canada şi pe locul al treilea Franţa.
Brice Hortefeux reaminteşte un principiu fundamental al Franţei la capitolul imigraţie; dreptul ei de a-i alege pe cei pe care doreşte să-i primească pe teritoriul Hexagonului. Integrarea străinilor în Franţa depinde de succesul luptei împotriva imigraţiei clandestine, mai arată ministrul francez de interne.
Subiectul imigraţiei în general şi al imigraţiei clandestine in special revine în atenţia oficialilor francezi. Ministrul de Interne Brice Hortefeux a acordat un interviu ziarului Le Figaro în care explică foarte clar care vor fi priorităţile Franţei la acest capitol, al imigraţiei, în perioada următoare. Imigraţia ilegală trebuie să scadă şi va scădea, spune el. Franţa, mai precizează ministrul de resort, va continua să combată cu energie toate reţelele specializate în traficul de persoane şi pe toţi mafioţii implicaţi în această formă de sclavie modernă pe care o reprezintă acest tip de trafic. Dacă anul trecut au fost dezmembrate în Franţa 126 de filiere clandestine, anul acesta numărul filierelor dezmembrate este de 156. Din 2007 încoace, mai precizează Brice Hortfeux, au fost trimişi înapoi în ţările lor de origine 106 mii imigranţi clandestini. Iar de la începutul acestui an 25. 500 de imigranţi ilegali au fost repatriaţi.
Franţa îşi va supraveghea mai bine şi frontierele, subliniază ministrul de interne, precizând că în ultimii 3 ani li s-a interzis intrarea în Franţa unui mare număr de persoane, în jur de o sută de mii.
În altă ordine de idei, în Franţa, dar şi în alte ţări ale Europei occidentale, au crescut numărul persoanelor care cel azil politic. Cele mai multe cereri sunt depuse în Statele Unite, pe