Popcornul de la cinema este de câteva ori mai scump decât cel din magazin. Totuşi, dăm bani pe el. La fel cum dăm pe ambalajele de cadouri sau pe hainele de firmă. O analiză atentă asupra produselor pe care dai banii, deseori fără să te gândeşti, te face să realizezi că ai putea face economii serioase dacă ai vrea.
Cele mai multe produse pe care le găseşti la suprapreţ, de fapt, nu îţi trebuie. Sau, dacă ai neapărată nevoie, ai putea să apelezi la alte variante mai ieftine. Iată câteva dintre lucrurile pe care arunci, de obicei, banii.
1 Biletele la avanpremiera unui film şi popcornul vândut la cinema
Lansările unor filme mult aşteptate le aduc bani frumoşi cinematografelor. Biletul la avanpremiera unei pelicule este mai scump decât o difuzare obişnuită. Fanii filmelor scot însă bani în plus din buzunar doar pentru a fi primii comentatori. Dacă ar avea răbdare, şi-ar da seama cât de mult pot economisi dacă merg la o altă difuzare. Cât să pună deoparte pentru încă un bilet obişnuit! Mersul la cinema este asociat de mulţi cu popcornul. Pentru ei nu există un loc mai bun pentru a mânca floricele decât în sala de cinema. O pungă mică de popcorn costă 7,80 lei la unul dintre cinematografele din mallurile din Bucureşti. Dacă vrei una medie, trebuie să dai 9,80 lei, iar dacă vrei una mare, 11,80 lei. Şi, în ciuda preţului exagerat, cozile la standurile unde se vând aceste produse sunt foarte lungi.
2 Felicitările şi pungile în care puneţi cadourile
„Bucăţelele de hârtie" pe care le oferim de Sărbători costă de la 5 lei în sus. Oricât de drăguţe şi de colorate ar fi ele, dacă trimiţi mai multe, deja ai cheltuit o bună parte din fondurile alocate pentru cadouri. Şi, nu uita că vor fi aruncate, până la urmă, la gunoi. Cum nu poţi să te duci cu produsele cumpărate în mână, va trebui să achiziţionezi şi cutii sau pungi de cadouri în care să le