Curtea de Apel a decis să-i înlocuiască Lileanei Cremeniţchi măsura de arest preventiv cu obligarea de a nu părăsi ţara.
Ora 17.34 Procurorii DNA au făcut recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Iaşi de a-i înlocui Lileanei Cremeniţchi măsura de arest preventiv cu obligarea de a nu părăsi ţara.
Ora 17.22 Avocaţii celor patru inculpaţi au solicitat ca cei trei judecători la care, potrivit procurorilor, Lileana Cremeniţchi ar fi promis că interviene. Curtea de Apel Iaşi urmează să hotărască dacă admite ca Dan Tăbâltoc, Violeta Pintea şi Iustinian Obreja Manolache să dea declaraţii în dosarul în care avocata este judecată pentru trafic de influenţă. "Dorim ca aceşti martori să precizeze dacă au existat intervenţii din partea inculpaţilor", a spus Ionel Nechita, avocatul lui Gheorghe Apopi.
Ora 13.00 Decizia nu este definitivă, ci procurorii o pot ataca cu recurs.
Ora 11.00 Doi grefieri şi primarii din comunele Miroslava şi Golăeşti au fost audiaţi în cadrul dosarului Cremeniţchi.
La ultimul termen, cel stabilit de judecători pe data de 23 noiembrie avocata Lileana Cremeniţchi, acuzată de către procurorii anticorupţie de trafic de influenţă s-a declarat nevinovată. Cu toate acestea, avocata nu i-a impresionat atunci pe judecători care au decis că va rămâne după gratii.
Citeşte şi:
Iaşi: Avocata acuzată de trafic de influenţă. „Sunt nevinovată!” (UPDATE)
Iaşi: Lileana Cremeniţchi şi afaceristul Gheorghe Apopi rămân în arest preventiv
La termenul stabilit de judecători în cursul zilei de astăzi mai urmează să fie audiaţi alţi doi martori.
Potrivit anchetatorilor, avocata Lileana Cremeniţchi ar fi solicitat 15.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Apopi pentru a-i obţine o hotărâre favorabilă într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi.
Pentru acest lucru procurorii spun că avocata