Halterofilul este din Cahul și practică sportul "fiarelor" deja mai mult de zece ani. Cârâcu este colaborator al Serviciului Grăniceri al R. Moldova, la fel ca și Alexandru Șpac, vicecampion European.
Moldoveanul Anatol Cârâcu a devenit campion european şi un favorit la locurile premiante din topul celor mai buni sportivi moldoveni ai anului 2010, după ce a ridicat 379 de kilograme în total la Europenele de haltere, turneu rezervat juniorilor şi tineretului.
Orașul Cahul are tradiții înrădăcinate în dezvoltarea probei sportive de haltere, cele mai mari performanță fiind obținute de frații Alexandru și Eugen Bratan. Primul a participat la edițiile 2000 și 2004 a Olimpiadelor de vară, de asemenea a devenit vicecampion mondial la Doha, în anul 2005. Mezinul Eugen a ocupat locul trei la Europenele din 2007.
Alexandru și Eugen au fost pregătiți de tatăl lor, Ion Bratan, care de altfel este și antrenorul proaspătului campion continental Anatol Cârâcu.
Atletul din Cahul vrea o medalie olimpică la Londra
Născut la 14 septembrie 1988, în familia zidarului Anatol și casnicei Natalia Cârâcu, Anatol junior a început a practica halterele în anul 2000. "Inițial nu m-am gândit la lauri și medalii, aveam dorința pur și simplu să-mi consolidez sănătatea", s-a destăinuit pentru Adevărul, sportivul din Cahul. În momentul când a obținut primele distincții în competițiile republican, Anatol a conțtientizat că efortul depus la antrenamente se poate transforma într-o carieră sportivă de succes.
În anul curent, Anatol Cârâcu a reușit să devină premiant de bronz (la total) și de argint (la exercițiul "smuls") în cadrul Europenelor de seniori din Minsk. Succesul de la Limassol unde a obținut trei medalii - aur la total și exercițiul "aruncat", precum și bronz la "smuls", îl impulsionează pe halterofil să tindă spre noi performanțe. Unul din obi