Ingrediente:
Aluat: 500g făină, 250ml lapte călduţ, 6 linguri cu miere, 25g unt, 1 plic drojdie uscată, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă rasă sare.
Crema: 125g mascarpone, 4 linguri zahăr pudră, esenţă de migdale, 300g afine. Pentru uns şi ornat: 1 ou, 1 lingură cu smântână sau iaurt, 1/2 cană cu zahăr pudră, 1 lingură smântână groasă, afine pentru decor.
Mod de preparare:
Pregătiţi o maia din drojdie, zahăr, apă călduţă şi lăsaţi-o la crescut. Separat, amestecaţi sarea, mierea şi untul în laptele călduţ, până se topesc. Turnaţi peste făina cernută compoziţia cu laptele călduţ şi maiaua crescută, apoi frământaţi adăugând foarte puţină făină sau lapte, după cum cere aluatul. Lăsaţi-l la crescut sub formă de minge, într-un bol acoperit, circa 1 – 1 1/2 oră. Întindeţi o foaie de aluat, nu prea subţire, ungeţi-o cu crema obţinută din mascarpone frecat cu zahăr şi esenţă de migdale şi presăraţi afinele. Rulaţi, tăiaţi segmente potrivite şi aşezaţi-le în picioare, distanţate, într-o tavă de tort (28 cm) cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt. Lăsaţi la crescut 20-30 de minute. Ungeţi cu un amestec obţinut din ou uşor bătut şi 1 lingură de smântână (iaurt). Daţi la cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute. Scoateţi din tavă, glazuraţi cât este cald cu amestecul obţinut din zahărul pudră frecat cu 1 lingură de smântână groasă, ornaţi cu afine şi lăsaţi la răcit.
Ingrediente:
Aluat: 500g făină, 250ml lapte călduţ, 6 linguri cu miere, 25g unt, 1 plic drojdie uscată, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă rasă sare.
Crema: 125g mascarpone, 4 linguri zahăr pudră, esenţă de migdale, 300g afine. Pentru uns şi ornat: 1 ou, 1 lingură cu smântână sau iaurt, 1/2 cană cu zahăr pudră, 1 lingură smântână groasă, afine pentru decor.
Mod de preparare:
Pregătiţi o maia din drojdie, zahăr, apă călduţă şi lăsaţi-o la crescut. Separ