Companiile de asigurare acoperă inclusiv costurile cu transportul în ţară în caz de accident sau tratamentele dentare de urgenţă.
Deşi asigurările de sănătate pentru călătorii au devenit facultative, ele nu ar trebui să lipsească din planurile de vacanţă ale turiştilor cel puţin din două motive. Preţul lor este unul relativ redus, iar beneficiile sunt infinit mai multe decât cele oferite de Cardul European de Sănătate, care poate fi cumpărat prin casa de asigurări. Un număr de 15 companii de asigurări locale oferă produse cu preţuri între 17 şi 25 de lei, care acoperă toate costurile cu tratamentul medical de urgenţă, cu tratamentul ambulatoriu, cu spitalizarea, cu medicamentele, cu transportul către ţară sau cu intervenţiile stomatologice de urgenţă. Pe de altă parte, Cardul European de Sănătate acoperă doar costurile cu tratamentele medicale de urgenţă şi nu în orice condiţii.
„Cardul asigură tratmentul de urgenţă în condiţiile impuse de legislaţia din ţara respectivă. Dacă în ţara respectivă trata-mentul presupune coplată, atunci va plăti şi deţinătorul cardului din România", ne spun reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Menţionăm că mai mult de jumătate din ţările UE au un sistem bazat pe coplată. Brokerii de asigurare contactaţi de RL spun că vânzările de asigurări de călătorie au continuat să crească şi după ce ele au devenit facultative, o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană.
Asigurare online
„Dacă aţi ajuns deja la aeroport sau la autocar şi nu aţi achizi-ţionat anterior o asigurare de călătorie, este posibil ca achiziţionarea acesteia din punctele de trecere a frontierei să se facă la un tarif mai mare. În acest sens, soluţia optimă o reprezintă cumpărarea poliţei utilizând paginile web ale asigurătorilor", arată portalul www.conso.ro. Cea mai mare parte a societăţilor au pe site-urile proprii calcu