Grupul de Iniţiativă “Radu Anton Roman” şi Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor organizează, la Târgul Ţăranului, un eveniment dedicat zilei Terra Madre, ziua revoluţiei globale a hranei, cu rădăcini locale. Sursa: Agerpres
Astfel, sâmbătă 11 decembrie, în întreaga lume, simpatizanţii şi membrii miscării Slow Food din peste 100 de ţări, care formează comunităţile hranei, se întâlnesc pentru a celebra hrana, produsele locale, plăcerea de sta la masă cu ceilalţi.
În România există grupuri Slow Food la Bucureşti, Braşov, Sibiu, Brusturoasa-Palanca, Târnava Mare, Turda, Cluj.
Simpatizanţii Slow Food din Bucuresti se vor întâlni pentru a discuta la Bucătăria lui Moromete despre următoarele subiecte: mămăliga (din malai românesc măcinat traditional) pe paturi cu brânza (brânza de la Oancea şi Istrate), salată de cartofi cu ceapă şi peşte afumat, măsline de Thassos şi ulei de măsline (de la Odyssey), ciorbă de perişoare (carne de la Schwarz), tocană cu pui şi ciuperci, tort de biscuiţi cu nucă şi ciocolată de casă, pandişpan cu cremă de vanilie şi mere, plăcinte cu pui şi praz, chipsuri de mere, miere de coriandru şi rapiţă, cozonac Bujor, ţuică (Florescu), vinuri ecologice de la Domeniile Franco-Române.
Participanţii vor achita costul produselor puse în discuţie şi se vor reuni la Târgul Ţăranului/Earth Market, ARK Bursa Mărfurilor, în str. Uranus colţ cu
vechea Cale a Rahovei, vizavi de Piaţa de Flori Coşbuc din Bucureşti.