De luni, Direcţia Silvică va umple pieţele piteştene cu molizi, pentru că fondul de brad este insuficient în judeţ. Un pom de Crăciun cu o înălţime de 1,5 – 2 metri va costa în jur de 20 de lei, adică la jumătate faţă de preţul cu care s-a vândut anul trecut. Motivul este acela că Direcţia a renunţat la intermediari.
Veşti bune pentru cei care sunt în febra căutării unui pom natural de Crăciun. De luni, sute de arbori veşnic verzi vor împânzi pieţele mari ale oraşului, ce-i drept, mai târziu decât anul trecut, când, pe 8 decembrie, brazii intraseră deja la vânzare.
Fără intermediari
Pentru prima dată, Direcţia Silvică Argeş (DSA) se va ocupa exclusiv de comercializarea pomişorilor de sărbători, după ce s-a renunţat la intermediarii care umflau costurile după bunul plac, ajungându-se ca preţul brazilor să fie chiar triplu faţă de cel real. O altă noutate este faptul că, din cauza fondului insuficient de brad din judeţul nostru, anul acesta nu vor fi scoşi la vânzare decât molizi.
“Noi am preferat să protejăm arboretul de brad, pentru că, la acest capitol, judeţul Argeş este deficitar. Piteştenii nu ar trebui să se îngrijoreze sau să fie reticenţi, pentru că molizii sunt chiar mult mai frumoşi, au ramuri mai multe şi mai bogate, acele mari şi simetrice. Singurul dezavantaj ar fi că se scutură mai repede decât brazii, dar cu siguranţă, vor rezista până după sărbători”, spune Ion Dobrinoiu, directorul DSA.
Molizi de la munte
Pentru ca luni pomii să arate proaspeţi şi viguroşi, cu o seară înainte zgomotul de securi şi drujbe va răsuna în mai multe păduri din zona montană, respectiv în Muşăteşti, Vidraru, Câmpulung, Şuici, Domneşti şi Aninoasa. În fiecare dintre aceste zone, pădurarii au misiunea să taie sute de molizi, apoi să-i depoziteze până dimineaţa la Ocoalele Silvice de care aparţin, urmând ca luni, la prima oră, să-i încarce în m