Statele sunt trecătoare. Libertatea de posesie, de întreprindere şi de expresie se află deasupra diviziunilor administrative.
Acum, scriind acest comentariu, nu pot să nu mă gândesc că o fac pentru prima oară şi pentru moldoveni. Grupul Adevărul Holding şi-a împlinit săptămâna aceasta o veche ambiţie. De mult timp ne doream un cotidian în Republica Moldova. Am lăsat deoparte acest plan când am început dezvoltarea proiectului „Adevărul de Seară", reţeaua de ziare locale a grupului. Doream întâi să ne dezvoltăm know-how-ul operaţional şi apoi să ne extindem pe o nouă piaţă.
Desigur, nimic nu poate pune mai bine în valoare comunitatea de limbă, istorie şi cultură decât litera tipărită. Or să spună unii că imaginea e mai importantă. E adevărat, dar cu o observaţie. Un cotidian aduce cu sine ediţia electronică, secţiunea multimedia, dar şi multe altele. Dacă în doi ani „Adevărul" a distribuit 55 de milioane de cărţi în România, de ce nu ar putea să ajungă la rezultate proporţionale cu populaţia şi în Moldova? Ce ar însemna 10 milioane de cărţi în româneşte pentru ai noştri, cei de dincolo de Prut? Întotdeauna am fost convins că relaţiile între oameni, şi nu în ultimul rând cele economice, sunt cele care trec dincolo de graniţele politice. Ne unesc destinele. Statele sunt trecătoare. Libertatea de posesie, de întreprindere şi de expresie se află deasupra diviziunilor administrative.
„Adevărul" este ziarul care îşi propune să deschidă orizonturi. Înţelege să nu participe la lupte politice. Să nu încrânceneze, ci să apropie. Totodată însă, eu unul cred că, „dacă libertatea chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a spune oamenilor ceea ce nu vor să audă (George Orwell). Cu toţii în redacţia „Adevărul" ne considerăm oameni liberi şi, nefiind politicieni, profităm din plin de această posibilitate. Fiecare îşi poate exprima opiniile, ele, în mod natural, dar şi