Indemnizatia pentru cresterea copilului se va suplimenta cu 600 de lei, incepand de la al doilea copil, in cazul sarcinilor multiple, potrivit Ministerului Muncii.
De asemenea, se va suplimenta cuantumul indemnizatiei cu suma de 600 de lei si pentru nasterile survenite in interiorul perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, se arata intr-un comunicat al Ministerulului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
In toata aceasta perioada se va plati contributia de asigurari sociale de sanatate, iar perioadele mentionate vor constitui vechime in munca si in serviciu, potrivit masurilor suplimentare aplicate Ordonantei de Urgenta care reglementeaza noul mod de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copilului incepand cu data de 1 ianuarie 2011.
In plus, s-a introdus o dispozitie potrivit careia angajatorul nu are voie sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu timp de sase luni dupa revenirea definitiva a mamei la serviciu, in cazul in care aceasta se afla in concediu pentru cresterea copilului sau in cazul celor care se afla in plata stimulentului de insertie, acordat daca mama se intoarce la serviciu in primele 12 luni.
Dupa primele trei nasteri, concediul fara plata acordat se prelungeste de la 3 la 4 luni, in vederea transpunerii prevederilor Directivei Consiliului 2010/18/UE din 8 martie 2010.
De asemenea, Ordonanta de urgenta prevede limitarea indemnizatiei la 75 la suta din veniturile obtinute in ultimele 12 luni.
Indemnizatia pentru cresterea copilului se va suplimenta cu 600 de lei, incepand de la al doilea copil, in cazul sarcinilor multiple, potrivit Ministerului Muncii.
De asemenea, se va suplimenta cuantumul indemnizatiei cu suma de 600 de lei si pentru nasterile survenite in interiorul perioadei de acordare a ind