O sută de tone de produse alimentare - făină, zahăr, paste, sunt depozitate la cele două centre dechise în municipiul Brăila. Oamenii nu mai fac coadă pentru a primi făina şi zahărul de la UE, iar autorităţile spun că nu-i vor mai „invita" cu Poliţia Comunitară, ca anul trecut.
La ora actuală, peste 100 de tone de alimente comunitare aşteaptă să fie ridicate de către beneficiari de la cele două centre de distribuţie deschise în Brăila.
Brăila:Deşi carnea de porc a rămas la aceleaşi preţuri ca anul trecut, comercianţii spun că îi pândeşte falimentul/FOTOGALERIE
În cele aproximativ trei luni de când s-a început distribuirea, au intrat în posesia beneficiarilor 140 de tone de făină, din cele 211 tone existente, 70 de tone de mălai din 138 de tone şi 38 de tone de paste din totalul de 48.
Mic dejun de criză la Brăila: covrigul luat de la colţul străzii!
„Chiar dacă sunt produse mai puţin perisabile, în timp, când stau depozitate, ele se deteriorează", se teme primarul Aurel Simionescu.
În replică, cei care deţin aceste alimente spun că produsele încă sunt în termenul de garanţie. „Au termen până în aprilie - mai anul viitor", ne-a declarat responsabilul centrului de la Liceul de Chimie.
Hoţii foamei la Brăila: Se fură de la medicamente până la zacusca din cămară şi varza murată din butoi!
Alţii şi le doresc
„După o perioadă de efervescenţă la cele două centre deschise pentru distribuirea alimentelor comunitare, acum, lucrurile s-au mai calmat. Şi anul trecut am avut ceva probleme, în sensul că unii dintre cei nominalizaţi n-au mai apărut să-şi ridice alimentele şi am trimis Poliţia Comunitară să-i aducă. Dar anul acesta nu mai fac aşa. Dacă nu vin înseamnă că nu au nevoie de astfel de ajutoare", consideră primarul.
Pe de altă parte, alţi brăileni, într-adevăr cu venituri foar