Foto: Karina Knapeck / Jurnalul Naţional Cârnaţi de porc de Mangaliţa fără colesterol, din Lăpuşel (Maramureş), cozonac de la Mama Floarea din Scărişoara (Olt), brânzeturi rafinate, cârnaţi cu boia şi alte preparate stropite din belşug cu vin de Dealu Mare şi Valea Călugărească. Toate aceste bunătăţi pot fi degustate şi cumpărate de la târgurile organizate în Capitală.
Festivalul cozonacului. Cea de-a 28-a ediţie a "Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale" din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, din Capitală, este dedicată cozonacului. Organizatorii, ASAS şi Media Link Business, şi-au propus să le aducă bucureştenilor magia aromelor de Crăciun. Şi cum de pe masa de sărbătoare cozonacul este nelipsit, Mama Floarea din Scărişoara (Olt), va prepara tradiţionalul cozonac cu multă pricepere, îl va coace într-un cuptor încins cu lemne, apoi îl va oferi, spre degustare, celor aflaţi la târg. Vizitatorii vor mai fi ademeniţi şi cu produsele tradiţionale aduse la târg de gospodarii din Lăpuşel (Maramureş) precum cârnaţi fără colesterol, preparaţi din carne de porc de Mangaliţa, jambon etc. Produsele apicole, precum mierea, polenul, lăptişorul de matcă amestecat în miere de flori de salcâm etc. sunt recomandate de producători pentru întărirea organismului în această perioadă rece. Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de solişti vocali din zona Argeşului şi a Olteniei, care-i vor încânta pe vizitatori cu colinde şi muzică populară.
Cadouri la Sala Dalles. Cărţi, jucării inteligente, dulciuri, ceaiuri, brăduţi şi globuleţe din marţipan, dulciuri siciliene, globuri de sticlă pictate manual de artişti din România şi Olanda, ceramică pictată manual, tablouri realizate din reclame şi postere vintage etc., sunt doar câteva dintre atracţiile Târgului Cadourilor de Crăciun organizat la Sala Dalles, din Capitală. Timp de