Normele de aplicare a Legii parteneriatului public-privat au fost aprobate de către Guvern
Plosceanu: Această lege era absolut necesară pentru revitalizarea investiţiilor private în România
ARACO: Investitorii străini ar putea fi şi ei atraşi de spaţiul românesc dacă le asigurăm un cadru adecvat
Guvernul a aprobat normele de aplicare a Legii parteneriatului public-privat (PPP) prin care sunt stabilite condiţiile de selecţie a firmelor care vor să participe la proiecte derulate într-un astfel de sistem, întreprinzătorii solicitând în repetate rânduri necesitatea existenţei unui astfel de cadru.
Conform proiectului de norme, firmele care depun oferte pentru un parteneriat public-privat vor fi selectate pe baza rezultatelor obţinute la proiecte similare din ultimii 5 ani şi în urma unui audit financiar pe ultimii 3 ani, investiţia fiind derulată obligatoriu printr-o companie de proiect în care investitorul este majoritar. De asemenea, principalele criterii de analiză şi selecţie a candidaţilor cu care vor fi semnate contractele sunt scrisorile de garanţie bancară sau alte dovezi de asigurare a riscului profesional, cifra de afaceri globală sau în domeniul de afaceri aferent proiectului din ultimii trei ani şi un audit financiar emis de persoane autorizate, pe precedenţii trei ani financiari. În acelaşi timp, ofertantul va trebui să demonstreze că a înţeles obiectivele proiectului, prin elaborarea unui document prin care să prezinte în concept propriu câteva elemente legate inclusiv de colaborarea cu partenerul public şi valoarea estimată a investiţiei, precum şi că există un acord de principiu încheiat între asociaţii firmei interesate.
ARACO: Legea trebuie acum promovată
Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor în Construcţii (ARACO), ne-a declarat că întreprinzătorii aşteptau de mult ti