O „modă”, o tendinţă, o consecinţă a vieţii moderne care ne învaţă să fim superficiali şi intoleranţi... Oricum ar fi, infidelitatea tinde să devină un stil de viaţă pentru tot mai multe persoane. Află în continuare de ce este fidelitatea o promisiune greu de ţinut. Femeile tind să-i egaleze pe bărbaţi în ceea ce priveşte infidelitatea, după cum arată mai multe statistici.
Că auzim despre ea în rândul vedetelor, colegilor ori prietenilor sau că am trăit-o în propria relaţie, infidelitatea a devenit un lucru atât de comun, încât nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva este un fenomen acceptat, ba, mai mult, încurajat de societatea actuală. Nu avem nevoie de statistici ca să ne dăm seama că numărul celor care îşi înşală partenerii a crescut în ultimele decenii şi că fidelitatea este atât de fragilă, încât sunt tot mai puţini cei care cred în ea. Iar când o întâlnim, ajungem să o considerăm o virtute.
Trăim în viteză, iubim în viteză
Daniel G. Amen, psihiatru şi specialist în neuroştiinţe şi în imagistică medicală, autor al unor cărţi bestseller în SUA, spunea într-un interviu că fenomenul ar avea o cauză de ordin biologic. Societatea modernă ne-a obişnuit să trăim în viteză şi să primim rapid tot ceea ce ne dorim. Datorită noilor tehnologii, putem primi în două secunde pe smartphone o informaţie de care avem nevoie, putem contacta oricând şi de oriunde o persoană folosind telefonul ori e-mailul şi putem mânca atunci când ni se face foame comandând rapid pe internet. Această rapiditate cu care ne-am obişnuit să primim lucrurile ne suprasolicită centrii plăcerii din creier, spune Amen. Consecinţa suprasolicitării este că devenim tot mai greu de satisfăcut, inclusiv din punct de vedere sexual. Aceeaşi viteză cu care ne-a obişnuit societatea modernă ne-a făcut mai puţin toleranţi cu cei din jur. Nu mai avem răbdare să trecem peste defectele şi peste