Cei care rămân în oraş la final de săptămână au la dispoziţie o ofertă variată de târguri de cadouri, în ton cu sezonul sărbătorilor. Sursa: Codrin Prisecaru
Târgul Moşilor de Iarnă
Muzeul Naţional de Geologie găzduieşte "Târgul Moşilor de Iarnă", expoziţie cu vânzare de cristale, flori de mină şi bijuterii din pietre preţioase sau semipreţioase. Târgul este deschis până pe 12 decembrie şi poate fi vizitat în intervalul orar 10.00 – 18.00 (ultima intrare: 17.30). Preţul unui bilet este de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari.
Târgul Cadourilor de Iarnă
De la finalul lunii noiembrie şi până pe 26 decembrie, strada Lipscani din centrul vechi al Bucureştiului va găzdui un târg al cadourilor de iarnă pentru toate gusturile.
Pe scena amplasată în Centrul Istoric, pe Str. Carada, vă veţi întâlni, începând de vineri, 17 decembrie, cu grupuri de colindători, trupe şi artişti îndrăgiţi. Printre artiştii ce vor urca pe scenă îi amintim pe: Direcţia 5, Narcisa Suciu, Radu Ille, Hara, Gabriel Cotabiţă & Andrei Tudor Band, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Vama, Iris, Provincialii, Viţa de Vie, Vunk, Proconsul, Elena Gheorghe, Hara, Bere Gratis, Brass Quintet şi Corurile Sound, Evangelia, Consonance.
Iar după o plimbare prin centrul istoric, puteţi vizita, din 15 decembrie, expoziţia de Icoane bănăţene, descoperite de către scriitorul Toma George Maiorescu în a doua jumătate a anilor '60 în urma unor cercetări sistematice în doua sate, Ştinotari şi Cărbunari, situate pe Muntele Gheorghe (Munţii Banatului).
Multe dintre acestea cuprind scene din Vechiul Testament, care nu au mai fost abordate de meşterii ţărani de până atunci, remarcându-se printr-o „libertate absolut fantastică de desen şi culoare” (culori tari roşu, albastru şi verde), dar şi printr-o certă influenţă catolică.
Expoziţia poate fi vizit