Fundaţia Adept Transilvania împreună cu Slow Food Târnava Mare, organizează în perioada 10-11 decembrie a treia ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale Slow Food. Evenimentul va debuta vineri, 10 decembrie, începând cu ora 10.00, în Parcul Central din Sighişoara.
Produse ca la mama acasă
Târgul, organizat în colaborare cu Terra Capital şi Fundaţia Mihai Eminescu Trust, se va constitui într-o piaţă volantă de produse alimentare, vândute chiar de producători şi fermieri. Astfel, locuitorii Sighişoarei şi turiştii aflaţi în zonă vor putea să îşi facă aprovizionarea pentru masa de Crăciun şi de Anul nou, cu produse realizate în mod tradiţional de către o serie de mici producători din zona Târnavelor şi din alte părţi ale Transilvaniei cu vechi obiceiuri culinare. În acest sens, Fundaţia Adept Transilvania derulează, în prezent, un proiect pentru sprijinirea micilor fermieri din Târnava Mare, finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România. “Piaţa va urma principiul de bază Slow Food, adică: bun, curat, cinstit, comercializând produse 100% naturale, fără adaosuri şi aditivi artificiali. Vizitatorii şi turiştii vor putea degusta şi cumpăra produse tradiţionale. Dintre acestea nu vor lipsi gemuri şi murături de Saschiz, ceaiuri, siropuri, zacuscă şi dulceţuri de la Criţ, sucuri de fructe din Malâncrav şi din Odorheiul Secuiesc, prăjituri din Turda, turtă dulce din Bonţida, pâine de casă din Sighişoara, cârnaţi, carne, salam, pateuri şi slănini alese de Mangaliţa, brânză sănătoasă de oaie, vacă, bivoliţă şi capră, miere şi produse apicole, peşte afumat, icre vinuri şi pălincă din Transilvania”, a precizat Lenke Balint, Responsabil Dezvoltare Turism Regional, în cadrul Fundaţiei Adept Transilvania.
Ziua Terra Madre
Ev