La salina din oraşul Târgu Ocna, băcăuanii găsesc o bază de agrement şi relaxare la nivel european. Situată pe Valea Trotuşului, Salina Târgu Ocna e una din principalele atracţii ale zonei. La 240 de metri adâncime, a fost realizată o bază de turism şi agrement, care atrage zeci de turişti zilnic.
Întinsă pe o suprafaţă de 13.000 metri pătraţi, locaţia e perfectă pentru relaxare şi mişcare pe terenurile de minifotbal, baschet, tenis de câmp sau tenis de masă. În timp ce se distrează, vizitatorii îşi pot trata afecţiunile respiratorii, prin inhalarea de aerosoli salini.
„Aici găsesc tot ce au nevoie. Avem şi un cabinet medical unde cei care suferă de afecţiuni respiratorii se pot trata, sub supravegherea specialiştilor. Acum am împodobit salina cu ornamente de Crăciun şi cred că băcăuanii au ce vedea“, a spus Carmen Ţintaru, inginer geolog la Salina Târgu Ocna. Reprezentanţii salinei nu s-au gândit doar la adulţi atunci când au conceput baza turistică, ci şi la copii. „Pentru cei mici avem leagăne, tobogane, balansoare. De departe, preferatele lor sunt toboganele gonflabile. Mai avem şi jocuri mecanice de care sunt atraşi atât copiii, cât şi adulţii“, a mai spus Ţintaru.
Rugăciune după sport
Dacă aţi obosit, vă puteţi trage sufletul la o cafea sau un ceai la terasa salinei. De la distracţie vizitatorii pot merge fie în Biserica Sf. Varvara, primul lăcaş ortodox din Europa realizat în subteran, pentru reculegere şi rugăciune, fie la Muzeul Sării.
Programul este zilnic, între orele 7.00 şi 15.00, cu ultima cursă de intrare la ora 14.00. Accesul în subteran se face cu două autobuze şi două microbuze. Tariful de vizitare este 18 lei/zi pentru adulţi, iar copiii plătesc 9 lei.