Curtea Constituţională de la Chişinău a admis contestaţia comuniştilor şi a dispus ca sufragiile la nivelul întregii ţări să fie numărate iar. Liderii democraţi şi liberali s-au arătat surprinşi de decizia Curţii, mai ales că observatorii internaţionali au spus că alegerile au fost corecte.
Curtea Constiţională a admis contestaţia comuniştilor, care au invocat nenumărate încălcări la întocmirea proceselor-verbale şi la numărarea voturilor, şi a dispus renumărarea sufragiilor la nivelul întregii ţări.
Mai citeşte şi:
Canibalismul provocat de sovietici în Basarabia
Reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale au respins toate acuzaţiile aduse de comunişti. „Noi vrem mai multe probe pentru că se fac numai declaraţii", a spus Eugeniu Ştirbu, preşedintele CEC. Comisia Electorală urmează să se întrunească într-o şedinţă şi să decidă când va începe renumărarea voturilor.
Preşedintele de onoare al partidului Democrat, Dumitru Diacov, s-a declarat surprins de decizia Curţii, iar prim-vicepreşedintele partidului Liberal Democrat, Alexandru Tănase, a spus că acest demers nu va schimba nimic. Mai în glumă, mai în serios, preşedintele interimar al Republicii Moldova şi lider al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că speră că se vor găsi cele două mandate care lipsesc în vederea alegerii.
Democraţii şi Comuniştii îşi împart funcţiile
Liderii Partidului Comuniştilor şi ai Democraţilor s-au întâlnit, ieri, pentru o nouă rundă de negocieri. Ei au lucrat la organigrama noului guvern, deşi nu au semnat niciun acord de formare a unei coaliţii. Din discuţii a reieşit că fostul preşedinte comunist Vladimir Voronin ar putea să rămână doar deputat. Echipele de negocieri ale Partidului Democrat (PD) şi Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) s-au întâlnit a treia oară în această săptămână, după ce duminica