Este de notorietate linia dura si pe alocuri neconventionala adoptata de noua putere instalata la Budapesta, prin castigarea alegerilor cu o majoritate zdrobitoare de catre partidul Fidesz.
Guvernul maghiar are o abordare mult mai curajoasa in lupta de limitare a efectelor crizei, adesea provocand stupoare in randul investitorilor, care se asteapta la o atitudine disciplinata a autoritatilor, pe modelul Romaniei, care cel putin deocamdata, urmeaza intocmai retetele compensate prescrise de catre FMI si UE.
Unei stiri de fapt divers i se aloca spatii generoase in media internationala: autoritatile ungare scot la vanzare prin licitatie publica, obiecte si simboluri ale fostului regim comunist.
Evenimentul este interesant pentru imaginea pe care o proiecteaza: nostalgia pentru perioada comunista este pusa la treaba pentru a ajuta autoritatile in efortul de a scoate economia din criza si pe termen imediat de a limita efectele dezastrului ecologic din aceasta toamna.
Deocamdata incasarile licitatiei sunt modeste, de doar 63.000 USD.
Intrucat ne-am propus un articol scurt pe durata unei pauze de cafea (doar este criza si sefii sunt cu ochii pe cititorii nostri), inchei prin a sugera sa invatam de la prietenii nostri unguri si sa valorificam simbolurile comunismului si ale dictaturii lui Nicolae Ceausescu.
Cu banii stransi am putea de exemplu achizitiona obiecte si lucrari ale marelui Constantin Brancusi, abandonate de statul roman unor colectionari privati din lipsa de fonduri.
Si cand te gandesti ca Ministerul Culturii din Romania este gestionat actualmente de un reprezentant al minoritatii maghiare din Romania...
Este de notorietate linia dura si pe alocuri neconventionala adoptata de noua putere instalata la Budapesta, prin castigarea alegerilor cu o majoritate zdrobitoa