Zece bibliotecari au muncit, timp de patru ani, la primul „Dicţionar al scriitorilor brăileni". Trei echipe au lucrat, succesiv, la o carte de referinţă de 240 de pagini - carte de căpătâi pentru autorii de scrieri literare din Brăila şi pentru cei pasionaţi de istoria acestui oraş binecuvântat.
Autorii dicţionarului au consultat peste 300 de lucrări şi au pus la punct o carte unică, în care sunt reuniţi, prima oară, peste 250 de scriitori născuţi la Brăila sau statorniciţi pe aceste meleaguri.
Tipărit în doar 500 de exemplare, „Dicţionarul scriitorilor brăileni" a fost lansat împreună cu alte două cărţi importante - o monografie a Brăilei, semnată de prof. Ioan Munteanu, şi o alta, realizată de bibliotecarul Ion Volcu - în cadrul Zilelor Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati".
În mai puţin de o oră, au dispărut aproape o sută de exemplare. Cartea a fost prezentată de conf. univ. dr. Zamfir Bălan, director adjunct al Muzeului Brăilei. Toţi cei prezenţi au ajuns la concluzia că un astfel de dicţionar n-ar fi văzut lumina tiparului dacă n-ar fi fost conceput ca rezultat al muncii în echipă.
Lucrare de referinţă
„Volumul este rodul muncii unui colectiv de bibliotecari, iniţiativa aparţinând directorilor Rodica Drăghici şi Dragoş Neagu. Ni s-a părut cumplit de greu, dar în echipă ne-am completat. Realizarea dicţionarului a presupus documentare, verificarea informaţiilor, consultarea bibliografiilor, redactarea şi completarea fişelor în format electronic, corectură şi supracorectură", a precizat Dan Bistricean, purtător de cuvânt al BJPI, unul dintre autorii dicţionarului.
Ultima echipă care, vreme de doi ani, a muncit la realizarea acestei adevărate enciclopedii a literaturii brăilene i-a avut în componenţă pe Aurel Furtună, Dan Bistricean, Gabriela Popescu şi Cerasela Georgescu.
„Dicţionarul